×
نام و نام خانوادگی
بازخوانی ...
اطلاعات کتابشناختی
عنوان اصلی: ريز درون‌پوشاني نانوذرات زئين در پكتين و امكان‌سنجي استفاده از نانوذرات در تهيه‏ي امولسيون‏هاي پيكرينگ
پدیدآورندگان : سحر (پديدآور)
سلطاني (پديدآور)
اشكان (پديدآور)
مددلو (پديدآور)
رشته علوم و صنايع غذايي-گروه علوم و صنايع غذايي (پديدآور)
نوع : متن
جنس : پايان نامه
صاحب محتوا :

کتابخانه دیجیتالی دانشگاه تهران

وضعیت نشر :
خلاصه : Nanosized (lt;100 nm) fish oil-loaded zein particles were formed by solvent evaporation method and inoculated into the sugar beet pectin solution. Obtained solution gelified subsequently by the action of the oxidative enzyme, laccase. It was found that nanoparticle charging and enzymatic oxidation of pectin solution changed the flow model of the solution from Newtonian to Power law and slowed down the gelation rate ~26 folds. Fourier transform infrared spectroscopy confirmed that ferulic acid residues of sugar beet pectin were oxidized by laccase, resulting in gel formation.In the second part of this research, zein nanoparticles employed for preparation of a series of fish oil-in-water Pickering emulsions with different oil-to-aqueous phases ratios. Electrostatic deposition of sugar beet pectin onto zein particles interfacial layer at pH 4.0 increased significantly emulsion stability. This was attributed to the enhanced steric and electrostatic repulsions based on ?-potential measurements. Pectin enrichment also increased the apparent viscosity of the continuous aqueous phase and suppressed instability at concentrations ?3.4 mg mL-1. Injection of the oxidative enzyme laccase into the pectin-enriched zein-stabilized emulsion to cross-link ferulyl-bearing sugar beet pectin molecules and subsequent addition of calcium chloride to set ion-mediated cross-linkages between carboxyl groups of pectin chains transformed Pickering emulsions to Pickering emulgels. Pickering emulgels were self-supporting soft gels and hardened with increasing pectin content. In the third part of this research, coacervate was formed by electrostatical interaction between positively charched zein nanoparticles and negatively charged pectin molecules at pH 4.7. The highest pectin to zein ratio in which separation occurred was 0.27±0.03
یادداشت :
كتابنامه: به فارسي و انگليسي
عنوان به انگليسي :Microencapsulation of zein nanoparticles withinpectin and feasibility of nanoparticles utilization inpreparation of Pickering emulsions
چكيده: به فارسي و انگليسي
گرايش علوم مواد غذايي
كارشناسي ارشد
شناسه : oai:ut.ac.ir:thesis/1-282499
تاریخ ایجاد رکورد : 1394/3/9
تاریخ تغییر رکورد : 1394/9/23
قیمت شيء دیجیتال : دارای قیمت

راهنمای سفارش دیجیتال سازی

* محتوای این صفحه توسط کارشناسان این درگاه ویرایش نشده است. لطفا در صورت مشاهده ایراد در محتوا از این طریق اطلاع رسانی کنید.

دیدگاه شما

تست
ورود به درگاه کنسرسیوم
Loding



رمز عبور خود را فراموش کرده ام.
چنانچه تا کنون عضو سایت نشده اید ثبت نام کنید.
درباره کنسرسیوم
ما مجموعه‌ای از كتابخانه‌ها و سازمان‌های دارای منابع اطلاعاتی (کتاب، نشریه، نسخه‌های خطی، عکس، صدا، فیلم و... ) هستیم که با هدف تامین نیازهای پژوهشگران و شهروندان ایرانی برای دسترسی هر چه سریع‌تر به محتوای مورد نظر خود، کنسرسیوم محتوای ملی را تشکیل داده‌ایم. برای رسیدن به این هدف، قصد داریم با بسترسازی مناسب و جلب مشارکت دیگر تولید کنندگان محتوا به گرد آوری، تبدیل، سازماندهی و حفاظت اطلاعات به شکل رقومی و در سطح ملی، بپردازیم.