×
نام و نام خانوادگی
بازخوانی ...
اطلاعات کتابشناختی
عنوان اصلی: آداب خوردن و آشاميدن از منظر اسلام
پدیدآورندگان : حسين اترك (پديدآور)
اكرم صادقي (پديدآور)
نوع : متن
جنس : مقاله
الكترونيكي
زبان : فارسي
صاحب محتوا :

انتشارات بوم سازه (پایگاه سیویلیکا)

توصیفگر :
وضعیت نشر : چهارمين همايش ملي اخلاق و آداب زندگي
خلاصه : تغذيه اعم از خوردن و آشاميدن از اعمال مهمي است كه در منابع اسلامي به آن توجه زيادي شده و اصول، آداب و سنن زيادي براي آن ذكر گرديده است. هدف اين مقاله بررسي اين احكام و آداب در آيات، روايات و كتب اخلاق اسلامي است. از بررسي اين منابع چند اصل كلي براي تغذيه قابل استنباط است: توجه به رازقيت الهي در موقع غذا خوردن، طهارت و حليت غذا، پرهيز از غذاي مضر، پرهيز از اسراف، انفاق غذا و توجه به فقرا و نيازمندان، توجه به حيوانات و ديگر موجودات زنده، توجه به جماعت و خوردن جمعي غذا. در كنار اين اصول كلي، آدابي نيز براي تغذيه ذكر شده است كه در سه بخش قابل تقسيم بندي بود: آداب قبل، حين و پس از خوردن غذا. عمده اين آداب از باب رعايت بهداشت و سلامت انسان و جلوگيري از مضرات تغذيه بد و ناسالم است؛ چيزي كه هدف اصلي از تغذيه است. برخي از آدابي كه رعايت آنها پيش از غذا توصيه شده است عبارتند از: نيت تقرب، رعايت ادب و احترام بر سر سفره، پهن كردن سفره بر روي زمين، شستن دست ها. آدابي كه رعايت آنها حين غذا خوردن لازم است عبارتند از: راحتي بدن در موقع غذا، گفتن بسم الله، شروع كردن غذا با نمك، عدم عيب جويي از غذا، احترام به نان، نخوردن غذاي داغ، نخوردن آب در وسط غذا، اسراف نكردن و تميز خوردن غذا. برخي از آدابي كه رعايت آنها بعد از خوردن غذا توصيه شده عبارت است از: شكر خدا، شستن دست ها، استراحت كوتاه، برداشتن غذاي برزمين افتاده، خلال كردن و مسواك زدن، غذا دادن به حيوانات. در موقع آشاميدن آب نيز گرفتن ظرف آب با دست راست و گفتن بسم الله و الحمدلله و مكيدن آب توصيه شده است.
شناسه : oai:civilica.com/Paper-ETHICS04-ETHICS04_059.html
تاریخ ایجاد رکورد : 1394/11/25
تاریخ تغییر رکورد : 1394/11/25
قیمت شيء دیجیتال : دارای قیمت


* محتوای این صفحه توسط کارشناسان این درگاه ویرایش نشده است. لطفا در صورت مشاهده ایراد در محتوا از این طریق اطلاع رسانی کنید.

دیدگاه شما

تست
ورود به درگاه کنسرسیوم
Loding



رمز عبور خود را فراموش کرده ام.
چنانچه تا کنون عضو سایت نشده اید ثبت نام کنید.
درباره کنسرسیوم
ما مجموعه‌ای از كتابخانه‌ها و سازمان‌های دارای منابع اطلاعاتی (کتاب، نشریه، نسخه‌های خطی، عکس، صدا، فیلم و... ) هستیم که با هدف تامین نیازهای پژوهشگران و شهروندان ایرانی برای دسترسی هر چه سریع‌تر به محتوای مورد نظر خود، کنسرسیوم محتوای ملی را تشکیل داده‌ایم. برای رسیدن به این هدف، قصد داریم با بسترسازی مناسب و جلب مشارکت دیگر تولید کنندگان محتوا به گرد آوری، تبدیل، سازماندهی و حفاظت اطلاعات به شکل رقومی و در سطح ملی، بپردازیم.